Hovězí polévka Stroganoff

Mám ráda husté a syté polévky, protože vám poslouží jako hlavní jídlo a nemusíte s nimi v kuchyni trávit tolik času. Čerpala jsem z receptu Martiny Šlajerové, která má úžasný blog plný ketoreceptů. K naší škodě žije Martina v Anglii a recepty jsou v angličtině:-(

SUROVINY (6 porcí)

  • 800g hovězí plece
  • 600g hnědých nebo bílých žampionů
  • 60g sádla
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžíce Dijonské hořčice
  • 4 lžíce šťávy z citronu
  • 345g zakysané smetany
  • 1 lžíce meltých chia semínek na zahuštění
  • svazek hladkolisté petrželky
  • sůl a pepř

POSTUP

Hovězí maso nakrájíme na co nejtenší nudličky a osolíme a opepříme. Postupně jej v hrnci ze všech stran orestujeme na části sádla. Maso restujte opravdu po částech, když ho tam dáte moc, bude se vám dusit. Orestované maso dáme bokem. Do hrnce přidáme zbytek sádla a nakrájenou cibuli s česnekem. Restujeme do lehce hněda a přidáme žampiony. Restujeme další 3-4 minuty. Přidáme mletou papriku a dijonskou hořčici, stáhneme z ohně. Směs zalejeme vývarem, přidáme citronovou šťávu. Znovu vaříme 2-3 minuty. Přidáme maso a zakysanou smetanu. V případě, že chcete polévku zahustit, přidejte lžíci mletých chia semínek. Před podáváním hojně posypte nakrájenou zelenou petrželkou.

 

 

 

Hovězí polévka Stroganoff

Chcete dostávat upozornění na nové recepty e-mailem?

Sledujte DELIKETO také na sociálních sítích!