Česnekový chléb

Na tomto chlebu mám ráda dvě věci: 1) Kombinaci chutí, která mě asi nikdy nepřestane bavit. 2) To, že je tento chléb rychlý, snadný a poměrně levný.

SUROVINY

  • 30g mouky ze zlatého lněného semínka
  • 30g strouhaného kokosu (já ho proženu ještě mixérem, aby byl jemnější)
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • sůl

 

  • 50ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 2 lžíce citronové šťávy

 

  • hrst nasekaných oliv
  • italské bylinky
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej na potření

 

POSTUP

Předehřejeme troubu na 185°C.  Smícháme suché suroviny. Ve smetaně rozšleháme 2 vejce. Smícháme směs suchých surovin se smetanou a vajíčky. Přidáme 2 lžíce citronové šťávy. Těsto vylijeme na plech na pečící papír, který potřeme trochou olivového oleje. Lžící těsto uhladíme do požadovaného tvaru. Snažte se, aby okraje nebyly příliš tenké, jinak se budou pálit. Posypeme nasekanýma olivama a bylinkama. Dáme péct na cca 25 minut. V případě potřeby plech během pečení obraťte. V průběhu si prolisujeme čenek a smícháme ho s olivovým olejem. Chléb ihned po vytažení z trouby hojně potřeme připravenou směsí česneku a oliváče.

Korpus můžete směle využít pro přípravu pizzy. Pečte 20 minut, přidejte všechno, co má být na pizze a nechte na dalších 5 minut jen zapéct.

 

 

Česnekový chléb

Chcete dostávat upozornění na nové recepty e-mailem?

Sledujte DELIKETO také na sociálních sítích!